PulPac beviljas patent i Japan

Foto: PulPac

PulPac har beviljats torrformningspatent i Japan. Enligt det svenska innovationsföretaget innebär det att skyddet och tillämpningen av torrformad fiber stärks. PulPac, som nyligen visade upp världens första standardiserade produktionslina för Dry Molded Fiber, säger sig ha märkt ett stort intresse för sin innovativa teknik i Japan.

Dry Molded Fiber är en ny tillverkningsteknik som uppfunnits och patenterats av PulPac. Tekniken är utformad för att producera kostnadseffektiva, högpresterande, fiberbaserade förpackningar och engångsprodukter.

– Vi har revolutionerat tekniken för cellulosaformning och gjort det möjligt att ersätta engångsplast med ett patenterat och marknadsredo fiberbaserat alternativ som är bra för företag, konsumenter och planeten, säger Peter Ekwall, IP-chef på PulPac, i ett pressmeddelande.

PulPacs patentportfölj innehåller nu 18 patentfamiljer med över 300 anspråk och väntande ansökningar i 58 länder, med 42 nationellt beviljade patent hittills.

– Jag tror starkt på att dela med sig av hållbara innovationer, som Dry Molded Fiber, till så många som möjligt, i en lagom kontrollerad miljö för att bibehålla ett innovativt ecosystem, säger Ekwall.