MoRe bygger ut forskningsverksamheten

De fem forskarna är förutom forskningschef Anna Svedberg Daniele Oliveira de Castro, Zoheb Karim, Raghu Deshpande, Tove Samuelsson och Tommy Nordin. Foto: MoRe

MoRe Researchs verksamhet har huvudsakligen varit uppdragsbaserad främst för kunder inom skogsindustrin, men numera har MoRe också på ett växande forskningsben.

– Sedan något år har forskningsverksamheten byggts upp och blivit allt större med projekt kopplade till framförallt nanocellulosa. En viktig förutsättning för denna utveckling är att MoRe har flera pilotutrustningar i en skala som gör det möjligt att producera intressanta mängder av applikationer där nanocellulosa av olika typer är en viktig beståndsdel, säger Stefan Svensson, VD MoRe Research, i ett pressmeddelande.

– Kvalificerade forskningsprojekt kommer att utgöra en allt större andel av verksamheten och Anna Svedberg har därför utsetts till forskningschef. Med sin bakgrund som disputerad forskare och ett stort engagemang i forskningsfrågor är hon ett perfekt val, fortsätter han.

Forskningssatsningen har lett till att MoRe nu har fem anställda forskare och aktivt deltar i ett tiotal fleråriga forskningsprojekt. Exempel på sådana fleråriga projekt är Mistra Terraclean som koordineras av KTH, Interreg-projektet Plasticerade nanocellulosa-cellulosakompositer som koordineras av Mittuniversitetet samt RISE och PFI samt Vinnovaprojektet TinyBTalented som koordineras av Processum.