Fyra mjukpappersmaskiner från Valmet i drift hos Lee & Man Paper i Kina

Start-up teamet I Chongqing. Foto: Valmet

Under en period av tre månader har fyra nya mjukpappersmaskiner tagits i drift på Lee & Man Paper Manufacturings bruk i Chongqing i Kina.

De nya maskinerna, som är konstruerade för produktion av högkvalitativa mjukpappersprodukter tillverkade med låg energiförbrukning, producerade säljbart papper av god kvalitet från allra första rullen.

Valmet har tidigare installerat en Advantage DCT 200 mjukpappersmaskin vid samma bruk, som togs i drift 2015. Alla fem maskinerna är utrustade med avancerad teknik för att tillverka högsta papperskvalitet med lägsta möjliga energiförbrukning

- De nya maskinerna ger ett välkommet bidrag med 240 000 ton papper per år till vår tillverkning av konsumentprodukter, säger Raymond Lee, Ordförande, Lee & Man Paper.

- Att starta upp fyra maskiner på tre månader var en stor utmaning och ett svårslaget record. Tack vare väl beprövad teknik, fantastiskt lagarbete och stora ansträngningar från alla inblandade parter, kund alla maskiner starta upp effektivt och till och med före utsatt tid, säger Svenerik Olsson, Director China Tissue, Valmet.

Valmets leverans omfattade fyra kompletta mjukpappersmaskiner av typen  Advantage DCT 200HS- samt mäldberedningssystem. Maskinerna är utrustade med OptiFlo inloppslåda och gjuten yankeecylinder. De har också den effektiva Advantage-tekniken med bland annat ViscoNip press, ånguppvärmd AirCap Yankeekåpa, WetDust dammhanteringssystem och en SoftReel P rullstol. Mäldberedningsutrustning, konstruktion, installationsövervakning, operatörsutbildning samt start-up ingick också i leveransen. Liksom ett automationspaket med Valmet DCS och QCS kontrollsystem.

Maskinens bredd är 5,6 meter och konstruktionshastighet är 2.000 m/min. Varje maskin har en årlig kapacitet på 60.000 ton av toalettpapper och facial tissue per år framställt av färskmassa med inblandning av blekt bambu. 

 

 

Start-up teamet I Chongqing