Flerfaldig designsuccé för Metsä Boards SkinCare 2.0 presentbox

Foto: Metsä Board
Foto: Metsä Board

Den 4 december utnämndes Metsä Board till Champion of Packaging Printing, Paper Packaging, på den 29:e upplagan av Hong Kong Print Awards för designen av presentboxen SkinCare 2.0.

Den nya förbättrade designen har skapats av Metsä Boards team för design av förpackningar och visar en mer miljöanpassad utformning genom att använda lättare kartongmaterial och eliminera plastomslag. Dessutom har varje box en unik öppning och förslutning som bidrar till konsumentupplevelsen. Samtidigt har varje box utformats för bästa körbarhet i automatiska förpackningslinjer.

Cyril Drouet, design- och innovationschef vid Metsä Board, kommenterar:

- Det är fantastiskt att designen av presentboxen SkinCare 2.0 får ett sådant erkännande. Det är ett bra exempel på hur vi vill inspirera förpackningsdesigners och varumärkesägare med nya designlösningar av förpackningar och användning av förnybara material. Vi har även tidigare belönats med Champion of Packaging Printing och jag är mycket nöjd med att den fina traditionen fortsätter.

Arrangörer av Hong Kong Print Awards är Graphic Arts Association of Hong Kong, Hong Kong Publishing Professionals Society, Hong Kong Trade Development Council och medarrangör är Leisure and Cultural Services Department. Juryn omfattade 21 proffs från tryck, förlag, design och utbildningsinstitutioner i Hong Kong. Alla vinnande bidrag kommer att ställas ut på branschmässor i Hong Kong, Guangzhou, Chengdu, Shanghai, Beijing liksom på ett par utvalda mässor globalt.