Rise lanserar tre parfymförpackningar

Foto: Rise

Rise har lanserat tre parfymförpackningar av wellpapp där råvaran bestämmer både doft och förpackning. Förpackningarna kallas demonstratorer och har tagits fram av Nackademistudenterna Elin Strid och Malin Landerstedt för att visa wellpappens utvecklingspotential.

Just nu händer mycket inom wellpappforskning, enligt Rise, och Rises forskning kring wellpapp har attraherat flest företag att medverka inom ramen för ”The Bioeconomy Research Programme 2018-2020” som drog i gång vid årsskiftet.

 – Wellpapp har goda möjligheter att ta marknadsandelar och växa inom helt nya användningsområden. Men för att göra det behövs mer grundläggande forskning av den typ som görs i forskningsprogrammet. Därför kommer vi att titta på sådant som nya processlösningar och relevanta testmetoder i frågeställningar kring fuktkänslighet, begränsningar i utskriftskvalitet och interaktionen mellan liner och fluting, säger Jesper Berthold, Rise, i ett pressmeddelande. ¨

Scent by RISE är en serie om tre förpackningar där råvaran bestämmer både doft och förpackning. Papperet till samtliga förpackningar är tillverkat i RISE pilotmiljö FEX.