PulPaper: Sappi tog fram förpackningspapper med förbättrade tätningsegenskaper

Sydafrikanska skogsvaruföretaget Sappi:s representanter, Rauno Timperi och Annukka Hirsi, på PulPaper-mässan i Helsingfors. Enligt Timperi introducerades företagets andra generations Sappi Seal- koncept. Foto: Markku Björkman

Sappi ställde upp med en stark trupp på årets PulPaper. Företaget introducerade andra generationens Sappi Seal, som beskrivs som ett flexibelt förpackningspapper med förbättrade tätningsegenskaper och ökad hållbarhet.

- Sappi Seal är konstruerad för att ersätta hettätningslaminat av plast med material som innehåller en hög andel förnybara råvaror, förklarade företagets representant på PulPaper-mässan, Rauno Timperi.

En enkelsidig belagd flexibel förpackningslösning används i livsmedels- och icke-livsmedelssektorerna där hettätningsegenskaper krävs, inklusive primär förpackning (som påsar) och sekundärförpackning (till exempel flödesförpackningar för godis, leksaker eller DIY-varor).

Förpackningspapperet är även utformat för att tillhandahålla ett skydd mot vattenånga och är återvinningsbart enligt förordningen för pappersavfall.

- Den homogena och lätta ytan ger bra tryckbarhet och ytbehandling med alla vanliga finishtekniker. Dess naturliga utseende och trevliga känsla framstår som ett iögonfallande varumärke,  sade bolagets representant.

Sappi Seal är tillgänglig med FSC- eller PEFC-certifiering och tillverkades enligt kraven i rekommendation BfR XXXVI (Bundesinstitut für Risikobewertung - Federal Institute for Risk Assessment). Papperet är tillgängligt med en grammängd på 67 g / m2.