AR Packaging satsar på torrformade fiberförpackningar tillsammans med PulPac   

Bild: AR Packaging

AR Packaging siktar på att bli först på marknaden med kommersiellt hållbara, plastfria tråg och bestick för livsmedels-, take-away- och food service sektorn. I ett pressmeddelande skriver AR Packaging att de vill bidra till innovativ processutveckling av helt fiberbaserade lösningar och därför har gått med i PulPac’s teknikpool. 

Torrformad fiber, som uppfanns av PulPac 2016, är idag skyddat med 38 patent och patentansökningar som kan täcka mer än 50 länder. Tekniken, som torrformar cellulosa till hårda förpackningar och engångsprodukter, skiljer sig från de traditionella metoderna för formning av cellulosa. Den torra tillverkningsprocessen ska göra det möjligt att ersätta engångsplast till ett lägre pris än vad som tidigare varit möjligt.

 – Vi har stor erfarenhet av att lansera nya innovationer på marknaden genom framgångsrikt samarbete med mycket innovativa samarbetspartners som är experter inom sitt område. Att vara medlem i PulPac’s teknikpool visar vårt engagemang för att aktivt bidra till utveckling och industrialisering av hållbara torrformade fiberprodukter, säger Ralf Mack, Group Innovation

Director på AR Packaging och fortsätter:

 – Vår materialkompetens, tillverkningsexpertis och marknadsnärvaro i kombination med PulPacs teknik med gör det möjligt för varumärkesägare och agila ”first movers” att ta ett stort språng framåt när det gäller att ersätta plastförpackningar och produkter på ett fullt hållbart och effektivt sätt.