Frövifors Pappersbruksmuseum får bidrag till nytt kulturarvsprojekt

Frövifors pappersbruksmuseum har fått bidrag för att filma intervjuer med före detta anställda vid pappersbruket. Foto: Mikael Tiderman

Frövifors Pappersbruksmuseum är ett av landets arbetslivsmuseer som får ta del av Riksantikvarieämbetets projektstöd för kulturarvsprojekt 2020. Museet får 106.000 kronor till en ny omgång av intervjuprojektet Arbetarnas Minnen. Totalt har Riksantikvarieämbetet fördelat 17 miljoner kronor i projektstöd till lokala kulturarvsprojekt - en miljon mer än 2019.

– Denna gång kommer vi att fokusera på att dokumentera historier från de Sverigefinnar som arbetat på pappersbruket i Frövifors eller i de omkringliggande skogarna. Vi kommer även att komplettera det befintliga dokumentationsmaterialet med fler berättelser från de kvinnor som arbetat på pappersbruket, säger Mikael Tiderman, chef på Frövifors Pappersbruksmuseum.

Under hösten 2015 inleddes arbetet med intervjuprojektet Arbetarnas Minnen på Frövifors Pappersbruksmuseum. Projektet syftar till att för framtiden dokumentera minnen av hur det var att arbeta på Frövifors Pappersbruk.