Ventiltillverkaren BVT tar hem sin största order någonsin

Lars Wall, BVT Sweden tillsammans med Magdalena Redin, svetsare CS-Produktion, i verkstaden i Säffle. Foto: Paper Province

Ventiltillverkaren BVT Sweden i Säffle har tagit hem sin största order någonsin för en massafabrik Brasilien. Det skriver Paper Province.

Ett trettiotal ventiler och kringutrustning ska skeppas till massatillverkaren Bracell som bygger världens största dissolvingmassabruk i São Paulo, Brasilien.

Ordervärdet har inte avslöjats.

Det brasilianska bruket ska tillverka massa som ska användas till cellulosabaserad textil.

– Det investeras mycket i skogsbaserad textil i Sydamerika. Även pappers- och massaproducenter här hemma har utvecklat detta och jag är säker på att vi kommer se flera stora projekt framöver, säger Lars Wall, säljchef på BVT Sweden, till Paper Province.

Enligt Paper Province har BVT Sweden klarat coronapandemin bra. Bland annat på grund av att det blev svårare för industrin att förlita sig på leveranser från lågkostnadsländer som Kina. Fler vände sig då till lokala leverantörer som kan erbjuda hög kvalitet och korta leveranskedjor.  

– 2020 har gått mycket bättre än vi vågade tro. Vi såg en viss ordernedgång i våras när corona kom, men första kvartalet gick som på räls. Vår fördel är att komponenterna är processkritiska, bruken kan inte vara utan dem, säger Lars Wall.