BillerudKorsnäs lösning för e-handelspåsar  

Foto: Billerudkorsnäs

Billerudkorsnäs har lanserat en e-handelspåse gjorda av papperet Xpression E-com. Enligt företaget kan materialet minska fossila utsläpp med 50 procent jämfört med plast och dessutom leda till ett nettoupptag av koldioxid från atmosfären.

 - BillerudKorsnäs mission att utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid anger tydligt varför vi finns och hur vi ser på vår roll i samhället. Xpression E-com är ett exempel på hur vi tänker utanför boxen för att bekämpa klimatförändringarna och minska plastanvändningen. Vi hoppas att den nya studien kan hjälpa onlinebutiker att ersätta sina förpackningar med ett mer hållbart alternativ, säger Malin Ljung Eiborn, direktör för hållbarhet på BillerudKorsnäs.

- När pandemin slår hårt mot traditionell handel ökar e-handelns betydelse för många varumärkesägare. Det sätter fokus på e-handelsförpackningar som en möjlighet att kommunicera och i slutändan bygga en starkare relation med kunderna. Vi hoppas att den här studien kommer att hjälpa online-återförsäljare att byta ut sina förpackningar mot ett mer hållbart alternativ, säger Valdemar Forsblom, projektledare på BillerudKorsnäs.