Cranab lanserar ny kran för skotare

Foto: Cranab

Cranab meddelar att de ersätter skotarkranen FC12 med en förbättrad variant som fått namnet FC13.

– Vi är glada att kunna presentera en rad förbättringar efter att ha lyssnat på våra kunder och användare. Kapaciteten är likvärdig med den tidigare FC12-modellen, men FC13 har i övrigt bättre funktionalitet och robustare lösning som vi tror kommer att uppskattas av användarna, säger Anders Strömgren, VD Cranab, i ett pressmeddelande.

. Uppgraderingar som har gjorts är att den nya kranen har utrustats med en starkare kedja för dubbelutskjutet och en förbättrad vipparm där kranspetsen är förändrad för att möjliggöra montering av Y-länk.

Cranab har under många år tillverkat populära kranar till skotare. Produktprogrammet, som kallas FC, erbjuder olika nivåer av lyftkapacitet och räckvidder. Modellen FC12 utgår och ersätts med en förbättrad och uppgraderad kran som fått namnet FC13

Vridmotorn har blivit justerad där pelartoppen nu är gjuten i stället för ett svetsat rör och svetsförbandet mellan plåtprofil och kuggämne på pelaren är förbättrad. Lyftarmen har även förbättrats genom utdragen och TIG-behandlad svets.

Den nya FC13-kranen har redan börjat serietillverkas vid fabriken i Vindeln.