ABB levererar nytt driv- och automationssystem till Arctic Paper Grycksbo

Kontrollrummet till rullmaskin 10. Foto: ABB

ABB har anlitats av Arctic Paper för att installera ett nytt driv- och automationssystem till sin rullmaskin 10 vid fabriken i Grycksbo. Systemen ska förbättra anläggningens produktion och tillgänglighet samt uppfyller senaste kraven i standarder och maskindirektiv, enligt ABB.

Beställningen inkluderar även ABB:s patenterade Winder Performance Optimization-paket, som ska hjälpa Arctic Paper Grycksbo att uppnå högre produktivitet genom sin förmåga att kontinuerligt justera rullmaskinens accelerations- och retardationsmål – att ta bort flaskhalsar vid rullmaskinen.

Den integrerade automationslösningen med ABB:s Ability System 800xA och ACS880 multidrivsystem inkluderar maskinstyrning, knivpositionering, driv- och styrsystem samt en säkerhetslösning för hela rullmaskinen.

Det nya systemet kommer i en enda plattform, vilket enligt ABB skapar ett användarvänligt gränssnitt som tillhandahåller all diagnostik på ett ställe som gör det möjligt för operatörer att lättare identifiera och felsöka problem. Anslutning av den centraliserade datan innebär också att problem kan lösas omedelbart och fjärrstyrt av ABB:s specialister för rullmaskiner, utan att behöva vänta på att de ska resa till platsen.

Installationen kommer att genomföras under årsskiftet.