Smurfit Kappa förvärvar förpackningsanläggning i Rio de Janeiro

Foto: PaperBox

Förpackningsjätten Smurfit Kappa meddelar att de har tecknat ett avtal om att förvärva PaperBox, en förpackningsfabrik 70 km öster om Rio de Janeiro. Transaktionen, som är föremål för godkännande av tillsynsorgan, förväntas avslutas i slutet av oktober.

Enligt Smurfit Kappa är Brasilien den största wellpappmarknaden i Latinamerika, med en årlig producerad volym på 7,4 miljarder kvadratmeter, och den sydöstra regionen, där PaperBox finns, står för 46 procent av denna volym. För bolaget representerar förvärvet en ”ytterligare expansion av Smurfit Kappas operativa fotavtryck i Brasilien då företaget för närvarande är verksamt i tre andra delstater: Minas Gerais, Rio Grande do Sul och Ceará”.

–Vi är mycket stolta över att utöka vårt fotavtryck i Brasilien för att möta den växande efterfrågan på innovativa och hållbara förpackningar. Förvärvet kommer att bredda och stärka vår närvaro i landet, förbättra vår produktionskapacitet och göra det möjligt för oss att fortsätta skapa nya möjligheter och bilda nya partnerskap med kunder, säger Laurent Sellier, CEO för Smurfit Kappa i Amerika.

Smurfit Kappa har verksamhet i Sverige på mer än ett dussintal orter. Svenskt huvudkontor ligger i Eslöv.