Ahlstrom investerar i ökad lamineringskapacitet i Brasilien

Foto: Ahlstrom
Foto: Ahlstrom

Finska Ahlstrom meddelar att de kommer att investera 2 miljoner euro i en ny laminator vid sin fabrik i Louveira, Brasilien. Installation av utrustningen väntas ske 2023 och utrustningen förväntas vara i full drift under första kvartalet 2024.

”Detta strategiska tillväxtinitiativ kommer att utöka tillverkningskapaciteten vid Louveira-fabriken. Det stärker vår ambition på lokala och regionala filtreringsmarknader genom att erbjuda kunderna kortare ledtider och förbättrad lokal teknisk support”, skriver Ahlstrom i ett pressmeddelande.

– Parallellt med att optimera det logistiska arbetsflödet kommer den nya enheten att göra det möjligt för oss att komma närmare våra kunder och ge dem den flexibilitet som krävs för att leverera de bästa filtreringslösningarna i Sydamerika, säger Andre Pereira, försäljningschef för Ahlstrom i  Latinamerika.

Investeringen ses som ett steg för att stärka Ahlstroms position på filtermediemarknaden.

– Denna investering löser några av de nuvarande och framtida utmaningarna för våra kunder i Sydamerika som inkluderar tillverkningsflexibilitet och robust leveranskedja på regional nivå. Det visar också vårt engagemang för att utöka produktportföljen och att möta kraven på motorer med lägre utsläpp i regionen för EURO 5- och EURO 6-standarderna, säger Willy Bordignon, VP Filtration Americas.

Louveira ligger i delstaten São Paulo. Louveira-fabriken tillverkar filtermedia för transport- och industrisegmenten.