Valmet förvärvar automationslösningar från amerikanska NovaTech

Photo: Valmet

Valmet har tecknat avtal om att förvärva amerikanska NovaTech automationsverksamhet för processlösningar. Förvärvet ska stärka Valmets automationserbjudande.

Köpeskillingen har inte offentliggjorts. Förvärvet beräknas vara slutfört tidigast den 1 januari 2023.

NovaTech Automations Process Solutions-verksamhet är specialiserad på processtyrnings- och optimeringslösningar för batch-, kontinuerliga och hybridprocesser. Process Solutions-verksamheten har en omsättning på cirka 18 miljoner amerikanska dollar och sysselsätter mer än 90 personer i USA och Beneluxländerna.

Förvärvet ligger i linje med Valmets strategi att stärka företagets automationsverksamhet med ett tillförlitligt batch-distribuerat kontrollsystem (DCS). Det flyttar också fram Valmets positition inom automationssystem i USA, särskilt inom livsmedel, läkemedel och kemiska produkter.

NovaTech Automation Process Solutions-verksamheten kommer att övergå till Valmet, inklusive anställda, teknologier och kundavtal. De två organisationerna kommer att arbeta tillsammans under de kommande månaderna för att säkerställa en smidig övergång. Den förvärvade verksamheten kommer att integreras i Valmets affärslinje Automation Systems.

– NovaTech Automations erbjudande för processlösningar kompletterar Valmets befintliga automationserbjudande och branschräckvidd. Det ger synergier och öppnar möjligheten att serva både företagets nuvarande och framtida processautomationskunder med ett bredare erbjudande, säger Toni Saarnio, Vice President, Strategy and Business Development på Valmets affärslinje Automation Systems.