Papermakers night går i graven – ersätts med ny mötesplats

Foto: Paper Province

Efter närmare 20 år fick det etablerade konceptet Papermakers Night gå i graven och i stället lämna plats åt heldagen Connected by roots.

När premiäreventet gick av stapeln i slutet av november samlades aktörer från hela värdekedjan kopplade till den skogliga bioekonomin på Karlstad CCC.  

– Under Connected by roots bjöd vi in till föreläsningar, kunskapsspridning och väldigt goda förutsättningar för nätverkande från en bredd av de aktörer som finns i vårt ekosystem, säger Sandra Sundbäck, vd på Paper Province.

Premiärupplagan av Connected by roots delades upp i tre olika delmoment för att skapa en mötesplats som skulle passa de flesta av medlemsföretagen.

– Jag tycker vi lyckades väldigt bra med det och jag vet att dagen var fruktsam för många av de som medverkade, säger Sandra Sundbäck.

Connected by roots syftar, precis som föregångaren Papermakers Night, till att koppla ihop aktörer som på ett sätt eller annat är knutna till skogen och dess potential. 

–  I en orolig tid behöver vi ytterligare stärka våra nätverk och träffas över gränserna för att utbyta erfarenheter och kanske hitta nya lösningar och vägar framåt, säger Sandra Sundbäck.