Ny investering i skruvkorkföretaget Blue Ocean Closures

Foto: Blue Ocean Closures

Blue Ocean Closures, som är medlemmar i Paper Province, invigde nyligen sin första produktionsenhet i Säffle där de utvecklar återvinningsbara skruvkorkar och lock. Företaget har nu fått en andra investering från delägaren ALPLA Group i syfte att snabba upp processen att nå marknaden med produkterna.

ALPLA är ett österrikiskt, familjedrivet företag specialiserade inom plastförpackningar och återvinning.

– Vi har sett stora framsteg, att företaget rör sig snabbt framåt mot målet att utveckla användbara fiberlösningar och som en del av ALPLAs viktiga och strategiska utveckling i en cirkulär ekonomi, har vi nu beslutat att investera ytterligare i Blue Ocean Closures, säger Christian Zmölnig, Director Corporate Research, Development and Innovation hos ALPLA Group.

Lars Sandberg, grundare och vd i Blue Ocean Closures, säger:

– Vi har nu en produkt med potential att ersätta plastförslutningar i flera viktiga globala produktsegment och marknader. Vårt mål är att nå kommersiell produktion av fiberbaserade skruvkorkar under 2023. Ett dedikerat och växande team tillsammans med den utökade investeringen från ALPLA är bevis för att vi är på rätt väg och betyder att vi kan stärka upp våra resurser ytterligare.