ABB lanserar uppdaterat mätinstrument för pappersprovning  

Foto: ABB

ABB har uppdaterat sitt mätinstrument L&W Bending Tester med nya funktioner som ska ge enklare, mer tillförlitliga och operatörsoberoende mätningar av böjmotstånd och styvhet. Det framgår av ett pressmeddelande.

L&W Bending Tester, som mäter böjmotstånd i papper och kartong, är ett fristående bordsinstrument som har en stor pekskärm med ett användarvänligt gränssnitt.

De nya funktionerna ska råda bot på de utmaningar som laboratorier och kvalitetschefer på bruken upplever med att säkerställa optimerade böjegenskaper från noggrann provning av böjmotstånd och styvhet, vilket är väsentligt för hantering och skydd av förpackningsprodukter.

Lågt böjmotstånd eller låg styvhet kan orsaka körbarhetsproblem vid tryckning, svårigheter vid falsning i konverteringen av kartong till lådor och staplingsproblem vid hantering och förvaring av kartonger, enligt ABB.

Noggranna mätningar av böjegenskaper ses därför som avgörande för att säkerställa att specifikationerna uppfylls och att sådana problem kan undvikas, vilket i sin tur ökar produktiviteten och sänker kostnaderna.