Nya mjukpappersbruket i Mariestad får helautomatiskt höglager

Bild: Metsä Tissue

Metsä Tissue och italienska E80 Group S.p.A. har kommit överens om att leverera ett helautomatiskt höglager till Metsä Tissues mjukpappersbruk i Mariestad, Sverige. Metsä Tissue ser följande fördelar med helautomatiserade logistikprocesser: de förbättrar lageromsättningen och effektiviteten, minskar antalet fel och förkortar leveranstiderna till kunderna.

Investeringen är en del av expansionsprojektet i Marestad med en total investering på 4,2 miljarder kronor.

– Vi talar om ett toppmodernt lagerlogistiksystem. De automatiserade intralogistiklösningarna med laserstyrda fordon ger till exempel flexibilitet i hanteringen av färdiga varor och råvaror och underlättar in- och utlogistiken inom lagret. Den minskade gaffeltrucktrafiken förbättrar också säkerheten på bruket, säger Esa Paavolainen, Vice President för projekt på Metsä Tissue, i ett pressmeddelande.

– Det här representerar för oss ett av de största greenfield-projekten som utvecklats i världen. Vi delar ett unikt mål med Metsä Tissue-teamet: att tillhandahålla en lösning som är fördelaktig för miljön och människorna, inte bara för företaget, säger Enrico Grassi, President E80 Group.

Byggnadsarbetet förväntas starta i slutet av 2023 för att tas i drift sommaren 2025. Parterna har Investeringens värde har inte meddelats.