Bravikens pappersbruk investerar i ny tvättpress

Foto: Valmet

Valmet har fått en order på en ny tvättpress, av fabrikatet TwinRoll, till Bravikens pappersbruk utanför Norrköping. Uppstart beräknas ske i april 2024.

Ordervärdet har inte offentliggjorts.

Bravikens bruk har en årlig kapacitet på 605 000 ton papper.

”TwinRoll-tvättpressen kommer att förbättra separationen mellan TMP-bruket och pappersmaskinen. Med en bättre separation tror vi att pappersmaskinen kommer att få ett renare system, vilket resulterar i förbättrad körbarhet och besparingar av kemikalier, såsom retentionsmedel och liknande kemikalier. De goda erfarenheterna från den tidigare installerade TwinRoll-tvättpressen tillsammans med möjligheten att införskaffa gemensamma reservdelar har också påverkat vårt beslut, säger Fredrik Bragsjö, produktionschef TMP & WH, Holmen Paper, Braviken, i ett pressmeddelande.

– Denna order kommer att bidra till att förbättra energi- och tvätteffektiviteten i TMP-bruket. Vi kan också skapa synergier för båda pressarna när det kommer till driftunderhåll och reservdelar, säger Michael Nylander, försäljningschef, EMEA Scandinavia Sales Pulp Solutions SE, EMEA, Valmet.