Billerud lanserar pappersomslag

Foto: Billerud

Billerud har lanserat ett maskinglättat kraftpapper särskilt framtaget för omslag till toalett- och hushållspappersrullar. ”Den nya produkten träffar mitt i prick vad gäller hållbarhet. Den är både förnybar, återvinningsbar och biologiskt nedbrytbar. Samtidigt klarar pappret tuff logistik och hantering lika bra som traditionell, oljebaserad PE-plast”, skriver Billerud i ett pressmeddelande.

Toalett- och hushållspappersrullar konsumeras i enorma mängder varje dag. För varumärkesägare skulle ett byte av ytterförpackning från plast till papper betyda kraftigt förbättrad miljömässig hållbarhet, framhåller Billerud.

Företaget betonar vidare att den maskinglättade ytan är extremt slät, vilket möjliggör mycket stark förslutningsförmåga.   

–  Den här papperslösningen gör det enkelt för varumärkesägare att byta från plast- till pappersförpackning utan att kompromissa med prestanda. Det skapar nya möjligheter till en bättre affär för kunderna att möta konsumentefterfrågan med förnybara, innovativa applikationer, säger Danevert Åsbrink, Senior Director Product Management på Billerud.