Investerarforum i Karlstad välkomnar startups

Anna Carlsson och Malin Alpsten, grundare av Bright Day Graphene. Foto: Paper Province

Den 7 november hålls A-match – ett investerarforum i Karlstad. Till det söks startup-bolag som vill pitcha sin idé för investerare. Under tidigare upplagor av A-match har fler än hälften av deltagarna funnit finansiering efter eventet. Det skriver Paper Province som lyfter fram medlemsföretaget Bright Day Graphene, ett av bolagen som tidigare deltagit i A-match. Bolaget De framställer framtidsmaterialet grafen ur skoglig biomassa.

Under A-match fick Bright Day Graphene kontakt med investeraren Nina Elmersson från Ekman Invest, vilket några månader senare resulterade i en investering.

— A-match var en väldigt bra upplevelse. Det var vår första investeringsrunda och vi använde pengarna vi tog in för att bygga ett proof of concept. För oss var det bra tajming eftersom vi fick in kapital och kunde bygga upp vår produktionslina under pandemin, säger Malin Alpsten, vd och grundare av Bright Day Graphene, till Paper Province.

Nina Elmersson sitter idag i Bright Day Graphenes styrelse.

– De har varit en jättebra investerare som bidragit med viktig kunskap om den bransch, skogsindustrin, där vi hämtar vår råvara. Det har varit otroligt värdefullt för oss, säger Malin Alpsten.

Förutom kontakt med investerare stöttar A-match även bolagen med pitchcoacher som bidrar med kunskap om hur man på bästa sätt presenterar bolaget.

Till A-match söks även investerare nyfikna på smarta produkter, tjänster eller lösningar.