Valmet har framgångsrikt slutfört förvärvet av Körbers tissue-verksamhet

Alla nya lösningar för mjukpapperstillverkning, inklusive lagerberedning, konventionell torr crepe-teknik, hybridteknologier, genom lufttorkningsteknik, maskinsektioner och ombyggnader, samt projektutförande och tjänster, samordnas och optimeras genom Valmet Performance Centers. Bild: Valmet

- Förvärvet stärker Valmets ställning på marknaden och skapar en bredare portfölj av teknologier och tjänster inom tissue- verksamhet, säger företaget i ett pressmeddelande..

Mjukpapperverksamheten kommer att integreras i Valmets befintliga affärsområde för pappersmaskiner. Detta kommer att möjliggöra leverans och underhåll av tissue-verksamhet samt erbjuda digitala lösningar och tjänster. Genom förvärvet kan Valmet erbjuda omfattande lösningar, inklusive automationsystem och flödesregleringsutrustning, för tissue- verksamhet.

Pasi Laine, VD för Valmet, säger:

- Vi välkomnar ledaren inom  tissue- verksamhet och nästan 1 200 nya kompetenta kollegor till Valmet. Förvärvet passar väl in i vår strategi och kompletterar vår befintliga tissueportfölj med stark kompetens och helhetslösningar från tissuetillverkning till förpackning. Genom att utöka vår närvaro inom mjukpapper och stärka vår expertis tar vi ytterligare ett steg framåt och kan bättre betjäna våra globala kunder.

Oswaldo Cruz Junior, chef för Valmets tissue- verksamhet, säger:

- Denna dag markerar början på en viktig ny era i vår historia, och vi är mycket glada över att bli en del av Valmet. Att vara en del av Valmet kommer att stödja vår tillväxt inom mjukpapper- och tissue- verksamhet och hjälpa oss att driva innovativa projekt. Som marknadsledare kan vi nu vara ännu närmare våra kunder och erbjuda allt de behöver.

Förvärvet värderas till cirka 380 miljoner euro beroende på vanliga justeringar efter genomförandet. Valmet förväntar sig att förvärvet kommer att generera försäljnings-, service- och kostnadssynergier på 8 miljoner euro fram till slutet av 2026.

Källa: Valmet