Rexcell bygger om torkpartiet till PM1 i Skåpafors bruk

Foto: Toscotec

Rexcell, som ägs av Duni, har beslutat att genomföra en komplett ombyggnad av PM1:s torkdel till Skåpafors bruk. Projektet, som planeras till andra halvåret 2024, ska bidra till avsevärda minskningar av energiförbrukningen. Det framgår av ett pressmeddelande från leverantören av maskinutrustningen, italienska Toscotec.

Toscotecs leverans omfattar en uppgradering av presssektionen, en Yankee-cylinder med nytt ång- och kondensatsystem och en högeffektiv TT Hood med ett komplett luftsystem. Den senare har olika steg av värmeåtervinning och ett avancerat brännarsystem för att optimera förbränningseffektiviteten genom exakt styrning av förbränningsluften.

Ombyggnaden har två syften, dels att avsevärt minska PM1:s termiska energiförbrukning genom toppmodern torkteknik, dels att öka maskinens hastighet och produktionskapacitet i framtiden.

Lars Andersson, VD på Duni Rexcell, kommenterar:

–  Denna maskinuppgradering är en strategisk investering […] Toscotecs energieffektiva teknik kommer att ta oss ett steg närmare att uppnå maximala energibesparingar och minimalt materialavtryck.