Avancerad tryckteknik tar pappersförpackningsindustrin till nya höjder

Allstein är känd för sin interna utveckling och tillverkning av viktiga komponenter som sidramar, tryckcylindrar och hydrostatiska lager. Foto: Allstein

Advanced Industries Packaging (AIP), en betydande aktör i Europas pappersförpackningsindustri, har tagit ett stort kliv framåt genom att införliva Allsteins avancerade tryckteknik i sin produktion.

Företaget, beläget i Achern, Tyskland, är känt för att producera ett brett sortiment av högkvalitativa papperssäckar för olika industriella behov.

Med Allsteins innovativa teknik har AIP uppnått imponerande tryckhastigheter på upp till 500 meter per minut. Denna teknik kompletteras ytterligare av förmågan att använda åtta färger i CI, samt ytterligare ett lack i den efterföljande inline-flexo-enheten, vilket höjer både kvaliteten och effektiviteten i AIP:s produktionsprocess.

Uppnår ambitiösa produktionsmål

Erika Reiter, platschef vid AIP:s anläggning i Achern, reflekterar över den omvandlande effekten sedan teknikens införande i början av 2020.

- HYDRO-maskinens förmåga att konsekvent driva med en hastighet av 500 m/min har varit avgörande för att uppnå våra ambitiösa produktionsmål, säger hon. Reiter betonar även maskinens pålitlighet och dess förmåga att bibehålla högkvalitativt tryck även vid hög produktionstakt.

Samarbetet mellan AIP och Allstein har varit sömlöst och produktivt, från de inledande tekniska diskussionerna till installationen och driftsättningen av maskinen. "Allsteins Service & Support Teams snabba och precisa respons, särskilt deras 24/7 supportlinje, har varit ovärderliga tillgångar," tillägger Reiter.

Om Allstein

Sedan grundandet 2012 har Allstein utvecklats till en framstående tillverkare av flexografiska tryckmaskiner. Med ett årtionde av teknologiskt ledarskap har Allstein främst fokuserat på den europeiska och nordamerikanska marknaden. Företaget har framgångsrikt installerat över 120 pressar i mer än 30 länder över fem kontinenter.

Om Advanced Industries Packaging (AIP)

AIP är Europas näst största tillverkare av papperssäckar. Företaget specialiserar sig på att skapa säckar i en mängd olika designer för ett brett spektrum av applikationer.

AIP lägger stor vikt vid forskning och utveckling, ständigt strävande efter innovativa lösningar inom pappersförpackningssektorn. Den tyska filialen av AIP har en mångsidig produktportfölj, inklusive både industri- och knypsäckar. Den senaste investeringen i avancerad tryckteknik möjliggör nu höghastighetstryck överstigande 500 m/min, med användning av åtta färger plus lack. I linje med hållbara metoder har AIP också integrerat användningen av miljövänliga vattenbaserade bläck.

Källa: Advanced Industries Packaging (AIP)