Eco Flexibles öppnar futuristiskt huvudkontor i Storbritannien

Dessa investeringar utgör en del av företagets strategiska expansionsplaner för 2024 och framåt, inklusive installationen av en banbrytande Fujifilm Jet Press FP790 – en digital vattenbaserad bläckstrålepress designad för flexibla förpackningar, vilken är den första av sitt slag utanför Japan. Foto: Eco Flexibles

Eco Flexibles, en specialist inom flexibla förpackningar med fokus på hållbarhet, har tagit ett stort kliv framåt i sin kommersiella utveckling genom att inviga sitt nya toppmoderna huvudkontor i Northampton, Storbritannien.

Med flytten till en ny produktionsanläggning på cirka 3 700 kvadratmeter markerar företaget en viktig milstolpe, som kompletteras med betydande investeringar i förpackningspressmaskiner och teknik.

Snabb tillväxt

Eco Flexibles beslut att flytta och investera omfattande är en reaktion på den snabba tillväxten och den ökade globala efterfrågan på företagets cirkularitetsfokuserade förpackningsdesigner, som inkluderar återvinningsbara monopolymers och pappersbaserade lösningar.

Simon Buswell, direktör på Eco Flexibles, förklarar:

- Vår tillväxt och framgång inom hållbara förpackningslösningar har gjort det tydligt att vi behövde utöka vår verksamhet och vårt team. Vår nya anläggning är inte bara en imponerande showcase för kunder, den är även utrustad med den senaste tekniken inom tryck och konvertering som krävs för att ständigt utveckla vår verksamhet. 

En ny fas

Med den nya anläggningen inleds nästa fas i Eco Flexibles kommersiella resa. Företagets kundbas kommer nu att uppleva en ny nivå av service och tryckkvalitet, medan den bredare marknaden får en tydligare bild av Eco Flexibles betydande påverkan inom förpackningssektorn.

Företaget stödjer kunder från design och ackreditering till leverans och kompletterar sin omfattande expertis inom flexibla förpackningar och nya digitala pressar med 8-färgs flexotryckskapacitet och excellens inom grafisk design och reprografi.

Skräddarsydda förpackningslösningar

Simon tillägger:

- Våra nya lokaler ger oss kapaciteten att erbjuda fullständigt stöd från början till slut, inklusive egen tillverkning av tryckplåtar för våra flexotrycksjobb, samt ökad logistisk flexibilitet och kapacitet. Det innebär också att vårt sortiment, som inkluderar både standard- och skräddarsydda förpackningslösningar, kan växa. Ingen vet vad framtiden håller, men vår investering försäkrar våra kunder om att vi kommer att leverera förpackningsexcellens oavsett vad som händer.

Källa: Eco Flexibles