Graphic Packaging säljer pappersbruket i Augusta, Georgia, till Clearwater Paper

Bild på pappersmaskinen som nyligen levererades till Graphic Packaging Holding Company. Foto: Valmet

Graphic Packaging Holding Company har ingått ett definitivt avtal om att sälja sitt blekta pappersbruk i Augusta, Georgia, till Clearwater Paper Corporation för cirka 700 miljoner dollar. Affären bygger på en justerad EBITDA på ungefär 100 miljoner dollar.

- Augusta är en fantastisk tillgång med ett utmärkt team. Vi kom fram till att den passar bättre in i Clearwater Papers strategiska tillväxtplaner än våra egna, förklarar Michael Doss, VD för Graphic Packaging.

- Blekt papperskartong spelar en viktig roll i hållbara konsumentförpackningar, och vi kommer fortsätta att tillgodose det växande behovet av mat- och förpackningstjänster med blekt papperskartong från vår anläggning i Texarkana.

Clearwater Papers VD, Arsen Kitch, tillägger:

- Augusta passar perfekt in i vår strategi och stärker vår position som en ledande oberoende leverantör av papperskartong till nordamerikanska konverterare. Jag ser fram emot att välkomna teamet i Augusta till Clearwater Paper när vi tillsammans bygger en mer omfattande papperskartongverksamhet för att betjäna våra kunder.

Ledande leverantör

Transaktionen är föremål för regulatoriska godkännanden och beräknas slutföras under andra kvartalet 2024.

Graphic Packaging Holding Company, med huvudkontor i Atlanta, Georgia, är en ledande leverantör av hållbara, fiberbaserade förpackningslösningar till företag inom livsmedel, dryck, matservering och andra konsumentprodukter. Företaget verkar globalt och är en av de största producenterna av vikbara kartonger och fiberbaserade matförpackningar i USA och Europa och innehar ledande marknadspositioner inom återvunnen belagd papperskartong (CRB), obelagd kraftpapperskartong (CUK) och blekt sulfatpapperskartong (SBS).

Betydande uppgraderingar

Om Augusta-bruket: Augusta-bruket utvecklades 1960 av Continental Can Co., förvärvades av Federal Paper Board Co. 1985 och av International Paper 1996. I januari 2018 slutförde Graphic Packaging en sammanslagning med International Papers konsumentförpackningsverksamhet i Nordamerika, där Graphic Packaging ägde 79,5 procent av partnerskapet och var ensam förvaltare, medan International Paper ägde 20,5 procent. Augusta-bruket, som producerar blekt sulfatpapperskartong, ingick i affären. Efter förvärvet genomförde Graphic Packaging betydande uppgraderingar av bruket för att förbättra dess drift och kvaliteten på den blekta papperskartong som tillverkas.

Källa: Graphic Packaging Holding Company