OptiGroup förvärvar danska Ubro SystemPac

Foto: OptiGroup

Distributionsnätverket OptiGroup med huvudkontor i Göteborg meddelar att de har förvärvat Ubro SystemPac A/S, en dansk förpackningsspecialist som erbjuder förpackningsprodukter och ett komplett utbud av förpackningsmaskiner.

Förvärvet ska förbättra OptiGroups förmåga att förse kunder med innovativa förpackningslösningar och ”avsevärt förbättra OptiGroups nordiska marknadsposition för förpackningar, maskiner och tjänster”. Företaget, med en omsättning på cirka 12 miljoner euro, kommer att bli en del av OptiGroups affärsområde Packaging och kommer att fortsätta att verka under sitt nuvarande varumärke.

Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

- Vi är glada över att fortsätta vår expansion inom affärsområdet Packaging och ser fram emot att välkomna Ubro SystemPac till OptiGroup. Genom att lägga till Ubro SystemPac till vår befintliga verksamhet kommer vi att ytterligare förbättra vår marknadsposition för förpackningar, särskilt inom området förpackningsmaskintjänster i Norden, säger Jesper Hall, Senior Vice President Packaging, i ett pressmeddelande.

OptiGroup, med en omsättning på cirka 1,5 miljarder euro och mer än 2 300 anställda, är en ledande europeisk distributionskoncern.