WEPA Professional tar kliv in i Storbritannien genom förvärv av Star Tissue

WEPA:s pappersmaskin. Foto: WEPA

WEPA Professional, en framstående specialist inom hygienprodukter i Europa, har tillkännagett förvärvet av Star Tissue UK, en ledande brittisk leverantör av hygienpappersprodukter baserad i Blackburn, Lancashire. Detta steg är en del av WEPA:s strategi att förstärka sin närvaro på den brittiska marknaden för professionell hygien, där det förvärvade företaget nu kommer att gå under namnet ‘WEPA Professional UK’.

Andreas Krengel, VD för WEPA Groups affärsenhet Professional, betonade förvärvets strategiska betydelse och underströk WEPA:s engagemang för att producera högkvalitativt papper och utöka sin verksamhet i Storbritannien. Han ser fram emot att fortsätta Star Tissues tillväxtbana med stöd av VD Khalid Saifullah och hans team.

Gemensamma värderingar

Khalid Saifullah kommer att behålla sin roll som VD och leda integrationen av Star Tissue in i WEPA Professional UK, med sikte på fortsatt tillväxt och framgång. Han lyfte fram de gemensamma värderingarna och åtagandet till kvalitet och kundservice mellan de två företagen.

Star Tissue är känt för sin marknadsstyrka, moderna tillverkningskapacitet och omfattande produktsortiment. Förvärvet lovar brittiska kunder en utvidgad produktportfölj och tillgång till WEPA Groups internationella produktionsnätverk, vilket säkerställer kontinuitet i kvalitet, service och hållbarhetspraxis.

Smidig övergång

Övergången planeras att vara smidig, med fortsatt drift och en oförändrad arbetsstyrka. Detta samarbete mellan WEPA Professional och Star Tissue UK markerar en lovande framtid och utnyttjar styrkorna hos båda företagen till förmån för kunder, anställda och hela hygienindustrin.

Star Tissue, grundat 2003 som ett familjeföretag, har vuxit fram som en av Storbritanniens främsta oberoende tillverkare av hygienpappersprodukter, känt för sina högkvalitativa produkter och varumärken som Sirius, Bliss, Kleenall och Softelle. Företaget har erkänts för sin dynamiska tillväxt och tillverkningsexcellens, inklusive utmärkelser för att vara bland de mest inspirerande företagen i Europa.

WEPA Professional, en del av WEPA Group, ett familjeägt företag med en europeisk produktionsfotavtryck, syftar till att förbättra hygienupplevelsen i offentliga utrymmen och institutioner.

Källa: WEPA Professional