Metsä Board investerar 60 miljoner euro i uppgradering av kartongbruk

Kartongbruket Simpele i Finland. Foto: Metsä Board

Metsä Board meddelar att de har fattat ett investeringsbeslut kring uppgraderingen av sitt kartongbruk i Simpele i Finland. Investeringen om 60 miljoner euro avser bland annat en uppgradering av en kartongmaskin för falskartong.

Uppgraderingen är en del av en bredare plan för att modernisera anläggningen, som syftar till att öka produktkvaliteten och produktionseffektiviteten. Projektet, som förväntas vara klart under andra halvåret 2025, kommer också att stödja företagets mål att eliminera användningen av fossila bränslen i sina produktionsprocesser fram till 2030.

Produktionen av falskartong kommer att öka med cirka 10 000 ton årligen efter uppgraderingen, vilket ökar dess totala kapacitet till cirka 310 000 ton. Bruket i Simpele är specialiserat på att tillverka högkvalitativ, lättviktskartong som främst används i livsmedels- och läkemedelsförpackningar.

Mika Joukio, vd för Metsä Board, betonar att uppgraderingen är avgörande för att leva upp till strikta branschstandarder och förbättra kostnadskonkurrenskraften.

– Denna investering förbättrar inte bara vår produktkvalitet, särskilt för kritiska sektorer som livsmedel och läkemedel, utan för oss också närmare en nästan helt fossilfri produktion vid Simpele-anläggningen, säger han.

Investeringsprogrammet omfattar också uppgraderingar av den mekaniska massaproduktionen och ett nytt kraftverk, men där har ännu inga beslut tagits.