Suzano förnekar rykten om påstått uppköpserbjudande  

De felaktiga uppgifterna ska härröra från en artikel publicerad av Reuters, som påstår att "Suzano har kontaktat USA-baserade International Paper för att uttrycka sitt intresse för ett kontantförvärv, som skulle vara värt nästan 15 miljarder dollar". Arkivbild.

I ett skriftligt uttalande förnekar den brasilianska massa- och papperskoncernen Suzano uppgifter som florerat  i media om ett påstått uppköpserbjudande av den amerikanska konkurrenten International Paper (IP).

Uppgifterna härrör från en artikel publicerad av Reuters, som påstår att "Suzano har kontaktat USA-baserade International Paper för att uttrycka sitt intresse för ett kontantförvärv, som skulle vara värt nästan 15 miljarder dollar, enligt personer med kunskap i  ärendet".

I ett pressmeddelande förklarar Suzano att även om bolaget kontinuerligt analyserar marknadsmöjligheter och investeringar så "finns det inget formellt dokument eller avtal” […] ”angående den potentiella operation som rapporterats av media".

I media har också förekommit rapportera om att Suzano redan meddelande IP:s styrelse att man tänker lägga ett bud om 42 dollar per aktie i kontanter inom en snar framtid.

Nyheten kom kort efter att IP offentliggjorde förvärvet av den brittiska förpackningskoncernen DS Smith genom att bjuda över papper- och förpackningskoncernen Mondi.  

Källa: Euwid