Lessebo Paper, Livonia Print och Bonnier Books lanserar ny papperskvalitet

”En ny tid” är den första boken som trycks med det nya återvunna papperet.  Foto: Lessebo Paper

Lessebo Paper, Livonia Print och Bonnier Books har lanserat en ny papperskvalitet för bokpapper tillverkat av återvunnet pappersspill.

Lessebo Paper, Livonia Print och Bonnier Books har under några år samarbetat, där det gemensamma målet är att minska miljöpåverkan inom bokproduktion. Samarbetet började med utvecklingen och lanseringen av “Livonia Zero Offset by Lessebo Paper” i början av 2023. Idag lanserar företagen en ny produkt - “Livonia Recycled by Lessebo Paper” - tillverkad av otryckt pappersspill från Livonia Print. Papperet är speciellt utvecklad för högkvalitativ tryckning och finns tillgängligt på lager i ett urval av ytvikter och storlekar anpassade för bokproduktion.

– Reflekterar vi över det första året av vårt samarbete med Livonia Print och Bonnier Books är vi stolta över vår gemensamma prestation och branschens acceptans och mottagande av ’Livonia Zero Offset by Lessebo Paper, säger Jens Olson, vd för Lessebo Paper, i ett pressmeddelande.

Det nya initiativet innebär att Lessebo Paper tar tillbaka otryckt pappersspill som ackumuleras i produktionen hos Livonia Print och omvandlar det till högkvalitativt papper för tryck. Detta initiativ innebär att Lessebo Paper tar tillbaka otryckt pappersspill som ackumuleras i produktionen hos Livonia Print och omvandlar det till högkvalitativt papper för tryck.