Mondi avslutar miljardprojekt vid Kuopio-bruket

Mondis bruk i Kuopio, östra Finland. Foto: Wikipedia Common Lic, Kredit: Kallerna

Mondi har avslutat en omfattande modernisering av sitt Kuopio-bruk i Finland med en investering på 125 miljoner euro. Investeringen innebär en ökad produktionskapacitet på 55 000 ton per år och förbättringar i effektivitet samt miljöprestanda.

Projektet är en del av Mondis långsiktiga hållbarhetssatsning, MAP2030, och inkluderar uppgraderingar av sågverket, fiberlinjen, avdunstningsanläggningen samt pappersmaskinen. Pappersmaskinen, som producerar ProVantage Powerflute, används främst för tillverkning av förpackningar för färska frukter och grönsaker. Den nya kapaciteten för maskinen uppgår till 340 000 ton semi-kemisk fluting per år.

Hållbarhet och teknik i fokus

Moderniseringen av bruket avtäcktes officiellt under en invigningsceremoni. Markus Gärtner, VD för Mondi Corrugated Packaging, kommenterade:

- Mondis syfte är att vara hållbart designade, och investeringar som denna stödjer våra hållbarhetsåtaganden inom MAP2030 som fokuserar på cirkulärdrivna förpacknings- och papperslösningar, skapade av engagerade människor, med åtgärder för klimatet. Den lokala gemenskapen kommer att dra nytta av ett moderniserat bruk, inklusive förbättringar i säkerhet och miljöprestanda.

Denna utveckling är inte bara en teknisk förbättring utan också en strategisk fördel för Mondi i deras strävan att möta globala krav på hållbar produktion och minskad miljöpåverkan.

Källa: Mondi

 

 

 

 

4