Sveaskog huvudpartner för internationella skogskongressen IUFRO

Fredrik Klang, Sveaskog. Foto: Sveaskog

Världens största skogskongress IUFRO World Congress, International Union of Forest Research Organisations, arrangeras i år på Älvsjömässan i Stockholm mellan den 23 och 29 juni.

Sveaskog är en huvudpartner för konferensen. Sveaskog medverkar både som markvärd på två exkursioner och i paneler och föredrag under veckan.

Sveaskogs chef för forskning- och utveckling, Fredrik Klang, som har jobbat med IUFRO under snart ett och ett halvt år.

– Jag ser mycket fram emot exkursionerna. Det är en stor möjlighet att visa upp svenskt skogsbruk för en internationell publik. Jag tror att det kommer bli intressant för deltagarna att se dynamiken i vår skogsbruksmodell, med högteknologiska maskiner och effektiva system för avverkning och återplantering, säger Fredrik Klang i ett pressmeddelande.

Förutom att agera markvärd, ansvarar även Sveaskog för två stationer på exkursionen. Exkursionen Digitalisation for sustainable forest handlar om digitaliseringens roll i ett hållbart skogsbruk. Den andra exkursionen, Forest-industry integration and logistics, fokuserar på teknikutveckling på maskinsidan för en effektiv, skonsam och hållbar leverans – från skogen till industrin.

IUFRO står för International Union of Forest Research Organisations.