Holmen Paper lanserar ett flexibelt förpackningspapper

Foto: Holmen
Foto: Holmen

Holmen har lanserat Holmen PACK, ett slätt papper för flexibla förpackningslösningar som ett nytt alternativ till MG-papper.

Papperet är tillverkat av färska träfiber och godkänt för direktkontakt med mat.

Lanseringen innebär enligt företaget att Holmen Paper breddar sitt produktområde för att nu även täcka växande behov inom konsument- och industriförpackning.

- Vi är vana att utmana traditionella marknader och vi går dit där vi känner att vi kan göra nytta. Så arbetade vi när vi ställde om produktionen från tidningspapper till nya sorters specialpapper för böcker, magasin och direktreklam under 2000-2010-talet och det var mycket framgångsrikt. Produktinnovationerna som baserar sig på våra färska träfibrer gjorde att vi kunde bana nya vägar på dessa marknader, säger Tommy Wiksand, affärsutvecklingschef på Holmen Paper

Holmen PACK sägs komma som svar på ett uppdämt marknadsbehov eftersom konsumenter i allt högre grad föredrar papper framför plast och många vill se en omställning till återvinningsbara pappersförpackningar.

Holmen PACK kombinerar de tryckfördelaktiga egenskaperna från ett trähaltigt papper med inslag av kraftpapprets styrka. Pappret får sin släta yta genom dubbelsidig kalandrering i tillverkningsprocessen och utmanar därmed de ensidigt maskinglättade MG-pappren som sedan tidigare finns på marknaden, enligt Holmen.