Nordic Paper utser ny IR- och strategichef

Foto: Nordic Paper

Nordic Paper meddelar att Henrik Essén rekryterats till en nyinrättad befattning som ansvarig för IR och strategi. Henrik kommer från tillträdet den 1 mars 2021 vara en del av Nordic Papers koncernledning.

 

Henrik har en lång erfarenhet från funktioner inom ledning och affärsutveckling i pappers- och förpackningsindustrin enligt Nordic Paper. Närmast kommer Henrik från en position som M&A-ansvarig hos Shanying International Holding och var där involverad i börsnoteringen av Nordic Paper.

 

I och med Henriks tillträde kommer nuvarande strategichef Jens Otterstedt att lämna Nordic Paper för nya utmaningar och konsultuppdraget för nuvarande IR-chef Ingrid Östhols når sin slutpunkt.

 

- Jag är mycket glad över att välkomna Henrik till Nordic Paper och att därmed kunna presentera en långsiktig lösning för det viktiga IR-arbetet. Jag vill å Nordic Papers vägnar samtidigt tacka Jens och Ingrid för deras starka insatser för bolaget, inte minst i samband med börsnoteringen i höstas, och jag önskar dem båda lycka till framöver, säger Anita Sjölander, vd för Nordic Paper.