Scanpack flyttas fram ett år

Bild: Scanpack

Förpackningsmässan Scanpack som skulle ägt rum mellan den 26-29 oktober i år ställs in och kommer istället att hållas den 4-7 oktober 2022.

Svenska Mässan i Göteborg som arrangerar Scanpack meddelar: ”Under året som gått har vi dessvärre fått ställa det fysiska mötet åt sidan och i stället “träffas” digitalt. Vår förhoppning och ambition har hela tiden ändå varit att vi ska kunna genomföra Scanpack 2021 i oktober. Samtidigt har vi stått redo att ompröva denna plan om situationen skulle kräva det”. 

En konsekvens av att Scanpack skjuts fram till början av oktober 2022 är att den nu krockar med Empack 2022 i Stockholm som ligger planerad till den 5-6 oktober. Till Packmarknaden säger Sofie Dagnelid, klusterchef på Easyfairs och ansvarig för Empack-mässan, att hon tycker det är djupt olyckligt att Scanpack valt samma datum.

– Empacks datum, 5-6 oktober 2022 har sedan länge varit planerat och kommunicerat. Konsekvensen av Scanpacks nya datum blir att utställare som är bokade på båda våra mässor hamnar i kläm, säger hon till Packmarknaden.