Cyberattack tvingar pappersbruk att stoppa produktionen

CPH Perlen. Foto: CPH

Schweiz enda kvarvarande pappersbruk för tillverkning av magasin- och tidningspapper har stoppat produktionen. Orsaken är en cyberattack mot kemi- och pappers- och förpackningsföretaget CPH som tvingat företaget att avbryta all produktion i sina fabriker i Perlen, Schweiz, och Müllheim, Tyskland. Det uppger branschsajten Euwid.

Enligt CPH utfördes cyberattacken mot dess IT-system världen över under natten till den 7 januari. Koncernen har verksamhet i Schweiz, Tyskland, USA, Kina och Brasilien.

Företaget stängde omedelbart ned sina IT-system när attacken upptäcktes. Även om kemidivisionen inte drabbades, måste produktionen vid koncernens pappers- och förpackningsproduktion i Perlen och Müllheim stoppas.

IT-systemen undersöks för närvarande, men det är ännu inte klart när produktionen kan startas upp igen. Enligt CPH har de externa säkerhetskopieringssystem inte påverkats av attacken.

I och med att CPH är Schweiz enda tillverkare av tidnings- och magasinpapper har det oplanerade stoppet stora effekter i försörjningsledet, särskilt nu då det redan börjar råda brist i de marknadssegmenten, enligt Euwid.