Valmet levererar ny mjukpapperslinje till Abu Dhabi

Foto: Valmet

Valmet kommer att leverera en komplett produktionslinje för mjukpapper med en Focus omrullningsmaskin och ett automationspaket, till Crown Paper Mill (CPM) i Abu Dhabi. Den nya Advantage DCT 200HS-linjen möter CPMs krav på tillverkning av högkvalitativa mjukpappersprodukter till Mellanöstern.

Uppstart är planerad till andra halvåret 2018. Ordervärdet har inte tillkännagivits.

- Vi är stolta över att vår utrustning med överlägsen teknik som Advantage ViscoNip press och Advantage ReTurne energiåtervinningssystem, anses som viktiga framgångsfaktorer för CPM:s expansionsplaner. Det är mycket glädjande att vi kan vara med och bidra i deras ambition att tillhandahålla högkvalitativa produkter till sina kunder, säger Kent Nika, Sales Manager Valmet.

Den nya maskinen har en bredd på 5,6 m och en produktionshastighet på 2 000 m/min och kommer att tillföra 65 000 ton mjukpapper extra per år till Crown Paper Mills nuvarande produktion av ansiktsservetter, toalett- och hushållspapper med premiumkvalitet.

Valmets leverans till CPM omfattar en komplett produktionslinje för mjukpapper med mäldberedningssystem och en Advantage DCT 200HS-mjukpappersmaskin samt en Focus omrullningsmaskin. DCT 200-maskinen är utrustad med OptiFlo-inloppslåda och en gjuten Yankee-cylinder samt Advantage-teknik inklusive ViscoNip-press, ReTurne-energiåtervinningssystem, AirCap-kåpa, WetDust dammsystem och SoftReel rullstol.

Leveransen innehåller även ett omfattande automationspaket med Valmet DNA, processkontroll och Valmet IQ kvalitetskontrollsystem. Komplett konstruktion, installation, montageledning, utbildning, uppstart och igångsättning ingår också.

Valmet Tissue har sin bas i Sverige.