BillerudKorsnäs vill locka tjejer till pappersindustrin

Gruvöns ingenjörer Jennifer Magnusson, Josefin Larsson och Linnea Gustafsson.

BillerudKorsnäs har i år bjudit in unga tjejer mellan 12-19 år från olika skolor i Värmland för att få en träff med ingenjörer och en introduktion till ingenjörsyrket.

14 unga tjejer besökte den 23 mars BillerudKorsnäs Gruvöns bruk för IGEday, eller som det står för Introduce a Girl to Engineering day. Initiativtagarna till eventet är Womengineer som arbetar aktivt för att fler kvinnor ska söka till ingenjörsutbildningarna. BillerudKorsnäs är huvudsponsor för andra året i rad och är med och möjliggör att initiativet genomförs.

För att peppa tjejerna och öppna upp ögonen för tekniken och ingenjörsyrket så berättade bland annat Gruvöns ingenjörer Jennifer Magnusson, Josefin Larsson och Linnea Gustafsson vad det var som gjorde att just de valde att läsa till ingenjörer och hur detta så småningom ledde till att de idag arbetar på Gruvön.

– IGEday är otroligt givande och viktigt för oss, säger Madelene Svensson, HR Business Partner på Gruvön, till Paper Province.

– Vi märker att allt fler tjejer studerar till ingenjör och att fler söker sig hit, men vi har fortfarande en bit kvar och önskar att fler tar chansen att studera till ingenjör. Att tidigt uppmuntra och motivera tjejer att ta ett kliv in i teknikens värld tror vi är rätt riktning att gå, säger Madelene.