RISE flyttar till Göteborg

Från ett seminarium i RISE:s nuvarande lokaler på Mästter Samuelsgatan i Stockholm. Foto: Simon Matthis

RISE Research Institutes of Sweden flyttar från Stockholm till Göteborg.

- Ledningen för det nya RISE ska komma närmare kunderna, verksamheterna och medarbetarna. Västsverige är ett av Sveriges viktigaste industri- och forskningskluster och med över 1100 anställda i regionen är det naturligt val för nya RISE att etablera huvudkontoret i Göteborg. Styrelsen anser att flytten av huvudkontoret skapar ytterligare förutsättningar för det nya RISE att fortsätta växa och bli en ännu starkare och mer konkurrenskraftig aktör i det svenska innovationssystemet, säger Pia Sandvik, styrelseordförande i RISE kommenterar.

Beslut om flyttdatum och lokaler beräknas kunna tas under hösten 2016. De tillsvidareanställda på RISE moderbolag i Stockholm kommer att ges möjlighet att fortsätta arbeta inom RISE.

Flytten av RISE huvudkontor från Stockholm till Göteborg är ett led i etableringen av en ny organisation för RISE och bildandet av ett sammanhållet forskningsinstitut. I april 2016 offentliggjordes att RISE övertar industriägarnas aktier i SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, Swedish ICT och Innventia och bildar ett sammanhållet forskningsinstitut.