Paper Province-företag inleder samarbete med SKF  

Janne Persson. Foto: Paper Province

Paper Province medlemsföretag Intertechna har inlett ett samarbete med kullagerjätten SKF.

 – Det känns otroligt kul att få vara med och hjälpa industrin att bli digitaliserad, säger vd Janne Persson till Paper Province.

Intertechna, som startade sin verksamhet för över trettio år sedan, har huvudkontor och labb på Hammarö och finns även i Göteborg. Företaget levererar utrustning och tjänster för maskinövervakning inom industrin.

För två år sedan fick de agenturen på en liten apparat med namnet Bluvision. En sensor som som trådlöst och automatiskt kan övervaka roterande maskiner – inom alla branscher.

Bluvision är inte är större än ett USB-minne, men ska ha en otrolig kapacitet. Sensorn limmas på maskinen och övervakar sådant som vibrationer, temperatur, magnetism och ljus. Om en maskin avviker från det av sensorn inlärda normaltillståndet skickas larm och information trådlöst till en molnbaserad tjänst.  

SKF levererar allt som har med lager att göra till industrier över hela världen. Deras spetskompetens är roterande applikationer. Nu ska de integrera Intertechnas sensor Bluvision i sina analysverktyg hos kunderna.

– Lilla Intertechna och stora SKF, det kan bli hur kul som helst. SKF har valt något som de tror på och som kan rullas ut i världen. Det känns fantastiskt, säger Janne Persson.