Metsä Board går med i 4evergreen

Foto: Metsä Board

Metsä Board är, tillsammans med andra medlemmar av CEPI, en av grundarna av den nya industrialliansen 4evergreen. Den syftar till att öka andelen fiberbaserade förpackningar i en cirkulär och hållbar ekonomi för minimerad klimat- och miljöpåverkan. 

 

4evergreen har skapats som ett forum för att engagera och samla industrimedlemmar från hela den fiberbaserade värdekedjan, från pappers- och kartongtillverkare till förpackningskonverterare, varumärkesägare och detaljister, teknik- och materialleverantörer samt insamlings- och återvinningsföretag.

 

– Ett omfattande och globalt samarbete är nödvändigt för att promota cirkulär ekonomi och motverka klimatförändringar. Tillsammans kan vi utnyttja den fulla potentialen av fiberbaserade förpackningar och erbjuda lösningar baserade på förnybar råvara till framtidens förpackningar”, säger Mika Joukio, koncernchef Metsä Board.

 

Förutom Metsä Board består medlemmarna i 4evergreen av Nestlé, Danone, Stora Enso, Smurfit Kappa, Sappi, UPM, Mayr-Melnhof Group, Reno de Medici, Kotkamills, Ahlstrom Munksjö, International Paper, BillerudKorsnäs, Huhtamäki, SEDA, SIG Combibloc, Tetra Pak, Elopak, Walki, Schur Group, Cardbox Packaging och Firstan Ltd.