Ja till Sveriges till ytan största skogsägarförening

Foto: Norra

28 000 skogsföretagare fattade förra veckan beslut om att gå samman i den nya ekonomiska föreningen Norra Skog. Sveriges till ytan största skogsägarförening har alltså bildats.

Med en areal som täcker mer än halva Sveriges yta och med en omsättning på fyra miljarder kronor blir Norra Skog en kraft att räkna med, enligt den nyvalde ordföranden för Norra Skog, Torgny Hardselius.

- Äntligen, nu blir vi en stark faktor som kommer att vara med och sätta spelreglerna på virkesmarknaden. Skogsägarrörelsen har alltid haft som mål att vara prisbildande och nu när vi - 28 000 enskilda skogsföretagare - valt att stå tillsammans blir det svårt att runda oss, säger han med stor entusiasm.

 Det var två mycket eniga extrastämmor som med eftertryck sa Ja, till förslaget att genomföra fusionen mellan Norra Skogsägarna och Norrskog. Vid dagens omröstning utsågs även Norra Skogs intermistiska styrelse som är 12 personer stark plus arbetstagarrepresentanter. De stämmovalda ledamöterna är boende på olika håll inom det nya verksamhetsområdet och kommer kunna tillföra den expansiva föreningen en bred kompetens, enligt Norra.