Ny vetenskaplig sekreterare i Marcus Wallenbergstiftelsen

Mikael Hannus.

Mikael Hannus har utsetts till ny vetenskaplig sekreterare i Marcus Wallenbergs Stiftelse för främjande av skogsindustriell vetenskaplig forskning. Mikael Hannus är Innovationschef på Stora Enso i Stockholm.

Samtidigt har professor Annika Nordin utsetts till ledamot i stiftelsens styrelse. Hon är professor i skoglig ekofysiologi, Sveriges lantbruksuniversitet, SLU i Umeå.

- Utnämningarna av Mikael Hannus och Annika Nordin kommer att ytterligare stärka stiftelsens arbete med att belöna framstående prestationer inom vetenskapsområden med betydelse för skogsbruk och skogsindustri och därmed bidra till en hållbar utveckling av cirkulär bioekonomi, säger ordförande Marcus Wallenberg i ett pressmeddelande.

Mikael Hannus efterträder professor Kaj Rosén, som går i pension efter sju år som vetenskaplig sekreterare i stiftelsen.

Marcus Wallenbergpriset på 2 miljoner kronor delas ut en gång om året. Priset överlämnas av kung Carl XVI Gustaf under en ceremoni i Stockholm. Priset instiftades 1980 för att belöna en enskild forskare eller mindre grupp av forskare, som har gjort banbrytande forskningsinsatser av betydelse för skogsbruk och skogsindustri.