Billerud Korsnäs lanserar nytt förpackningssystem

Syntegon Technology and BillerudKorsnäs lanserar ett system lämpligt för att förpacka till exempel varuprov till mässor.

BillerudKorsnäs och Syntegon Technology har lanserat förpackningssystemet Shaped Paper Pods.Syntegon står för maskinlösningen och BillerudKorsnäs tillgodoser varje kunds behov av det formbara FibreForm-pappret.

Shaped Paper Pods är ett förpackningssystem som kan skräddarsys efter kundens behov in i minsta detalj, skriver Billerud Korsnäs i ett pressmeddelande. Den nya hållbara lösningen är idealisk för produktprover, insatser, påfyllningar, portionsförpackningar och engångsförpackningar, något som varumärkesägare med höga miljöambitioner efterfrågat länge.

Den nya TPU-pappersform-, fyll- och förseglingsmaskinen producerar Shaped Paper Pods med en fyllningsvolym från några få milliliter upp till 100 ml. FibreForm-pappret formas med hjälp av tryckluft och präglas av presskraft. Shaped Paper Pod värmeförseglas och vilken barriär som används anpassas efter kundens behov.

– FibreForm är ett naturligt alternativ där plast har varit normen. Dessutom tillåter det upp till tio gånger djupare prägling än vanligt papper, vilket resulterar i 3D-effekter som gör intryck, säger Simon Johansson, projektledare på BillerudKorsnäs, Sverige.

Det nya förpackningssystemet är anpassat för enskilda portionsförpackningar och produkter som vanligtvis skulle förpackas i blisterförpackningar. Förutom kosmetika eller varuprover kan Shaped Paper Pods användas för att förpacka torr eller tjockflytande mat tack vare ett tunt barriärskikt.

Den nya TPU-pappersform-, fyll- och förseglingsmaskinen ska ha en kapacitet på upp till 15 000 Shaped Paper Pods i timmen.