Kiwa Inspecta lanserar nytt digitalt system för att hålla koll på besiktningarna

Foto: Kiwa Inspecta

Kiwa Inspecta lanserar systemet Kiwa Mobile Connect, som gör det möjligt att ta del av besiktningsstatus och protokoll för besiktningspliktig utrustning direkt i mobiltelefonen.

Lyftkranar, mobila arbetsplattformar, entreprenadmaskiner och annan besiktningspliktig utrustning blir uppmärkta med en besiktningsskylt när kontrollen är utförd. Nu förses nya besiktningsskyltar från Kiwa Inspecta med en unik QR-kod.  

Den som äger eller använder utrustningen kan med hjälp av webbappen Kiwa Mobile Connect scanna av QR-koden för att direkt se besiktningsstatus eller protokoll direkt i sin mobil eller surfplatta.

Hur mycket information som ska visas styrs av ägaren i Kiwa Inspectas webbportal Q3web. Där kan ägaren också se status och besiktningsplanering för alla sina objekt.

– Våra kunder har uttryckt ett behov av att enkelt kunna följa upp besiktningsstatus på sin utrustning. Med Kiwa Mobile Connect kan vi nu erbjuda dem ett snabbt och enkelt sätt att få koll på statusen hos objekten, säger Gunnar Edqvist, enhetschef inom Lyftsäkerhet och initiativtagare till projektet, i ett pressmeddelande.   

Kiwa Mobile Connect laddas ner via Kiwa Inspectas webbportal Q3web.