Skogsindustriföretag i omfattande logistikupplägg med Green Cargo

Foto: SFL

ScandFibre Logistics (SFL), ett transport- och logistikbolag som är specialiserat på järnvägstransporter för skogsindustrin, meddelar att de har förnyat sitt samarbete med Green Cargo i ett omfattande logistikupplägg för järnvägstransporter i Skandinavien.

De företag som har ett samarbetsavtal med SFL är BillerudKorsnäs pappersbruk i Karlsborg, Gävle, Frövi, Gruvön och Skärblacka, Mondi Dynäs i Väja och Smurfit Kappa i Piteå.

 

Green Cargo vann SFL:s upphandling tack vare ett konkurrenskraftigt erbjudande i form av en hållbar och volymflexibel transportlösning med möjlighet till fler direkttåg och snabbare ledtider.

 

SFL har ett integrerat transportsystem på järnväg som från december 2021 kommer att benämnas "Rail22". SFL samordnar inom ”Rail22” transporter på järnväg från svenska pappersbruk till cirka 40 terminaler i Sverige och Europa.

 

I det nya avtalet har Green Cargo fått ett delvis utökat åtagande där transportvolymerna nu beräknas uppgå till 2 miljoner ton per år från bruken. Green Cargo distribuerar även 700 000 ton för SFL i returfrakter från södra Sverige till olika terminaler inom Skandinavien som ankommer inom ”Rail22” från olika områden i Europa.