Ökad efterfrågan får Triton Valsteknik att investera

Johan Löfberg, till vänster i bild, tillsammans med Pär Welinder och en av Tritons medarbetare. Foto: Triton Valsteknik.

Triton Valsteknik i Grums kommer att bygger ut, investera i ny maskinpark och anställa ny personal.

- Vi har varit tvungna att investera för att klara av att leverera, säger Pär Welinder, säljchef på Triton Valsteknik, till Paper Province.

Trots ett pandemiår med något minskad omsättning för andra kvartalet 2020 har hösten och vintern gått bra för företaget.

- Vi har fått in många fler ordrar som rör nytillverkningar och pappersbruksvalsar under den här perioden jämfört med samma period året innan, säger Pär Welinder, säljchef.

Triton Valsteknik tillverkar, reparerar och uppgraderar valsar åt fabriker som är verksamma inom såväl pappers- och kartong- som plast- och trä- och stålindustrin.

Den ökade efterfrågan det senaste halvåret har inneburit att företaget har investerat i flera led. Dels har de utökat sin maskinpark med nya CNC-maskiner. Man har också köpt in en större lastbil som komplement till den befintliga lastbilsparken. I och med det kan Triton Valsteknik nu utöka sitt erbjudande mot framför allt pappersbruken.

- Vi kan nu frakta i stort sett alla vikter och storlekar på valsar, säger Johan Löfberg till Paper Province.

En ny, 3000 kvadratmeter stor, mekanisk verkstad håller också på att byggas.