Så många får lämna Nordic Paper i Säffle

Foto: Nordic Paper

Nordic Paper gick i slutet av april ut med att produktionen av pappersmassa läggs ner i Säffle och att 20 tjänster kommer att försvinna från bruket. Nu står det klart att nio fast anställda förlorar jobbet, skriver Värmlands Folkblad.

- Det är fortfarande de cirka 20 arbetstillfällen vi tidigare kommunicerat som är aktuella. Att det blir nio personer som sägs upp på grund av arbetsbrist beror dels på att några valt att säga upp sig av andra orsaker, dels nära förestående pensionering, samt att vi har ett antal personer som har en tidsbegränsad anställning, säger Lars Löfquist, HR-direktör på Nordic Paper i ett pressmeddelande.

Omställningen vid Nordic Paper i Säffle innebär att massabruket stängs under sista kvartalet i år, uppger Värmlands Folkblad. Samtidigt investerar företaget 70 miljoner i pappersproduktionen på samma bruk och planerar för en ökning av densamma med tio procent.

Nordic Papers produktionsanläggning i Säffle består idag av en massalinje och två pappersmaskiner som producerar naturliga greaseproofpapper. Pappret säljs för användning till olika typer av livsmedelsapplikationer exempelvis bakformar och bakplåtspapper.